Verdachte legt tegenstrijdige verklaringen af
24 Jan 2015, 04:00
foto


Ivanildo S. heeft op de rechtszitting steeds tegenstrijdige verklaringen afgelegd tegenover rechter Marie Mettendaf. De verdachte ontkent spullen weggenomen te hebben op 22 juli 2014 uit een Chinese supermarkt in het district Sipaliwini. Ook was hij onduidelijk in zijn verklaringen, want hij beweerde in de eerste instantie een keer naar de zaak geweest te zijn. Daarna verklaarde hij twee keer geweest te zijn, maar kwam weer terug op zijn verklaringen.

In deze zaak werd een agent gehoord. Hij verklaarde dat hij een telefonische melding gehad heeft. Na onderzoek bleek dat de verdachte twee keren naar het pand geweest was. Toen hem de toegang verboden werd tot de winkel, begon hij tekeer te gaan. Hij forceerde het traliewerk van de zaak en nam belkaarten, alcoholische dranken en geld weg. Hij was gewapend met een houwer. Hij was met de boot onderweg naar Albina, toen de politie een tip kreeg. Hij werd toen gearresteerd.

Toen Ivanildo S. voor de tweede keer terugkwam en spullen wegnam, begon hij ook tekeer te gaan en te bedreigen. De bewaker van het pand loste toen een schot, waarna de verdachte vertrok. Mettendaf vroeg de verdachte of hij onder invloed van alcohol was. Hij zei dat hij wel wat op had. Zij vroeg aan hem of hij dronken was. “Ik was op level”, verklaarde de verdachte. De winkelier had de verdachte ook positief herkend. Bij de aanhouding van Ivanildo S. zijn de goederen bij hem gevonden. Op 20 februari zal het Openbaar Ministerie requisitoir en pleidooi houden in deze zaak.
Advertenties