Doekhie vraagt wnd pg onderzoek naar Jogi
23 Jan 2015, 12:20
foto


Assembleelid Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP) is vandaag met ondersteuning van zijn fractiegenoten naar waarnemend procureur-generaal (pg) Roy Badjnath Panday gestapt. Hij vraagt om een onderzoek, waarbij arbeiders van milieubeheer (Openbaar Groen) misbruikt zouden zijn door assembleelid Mahinder Jogi (VHP). De brief is ondertekend door zeven fractieleden. Doekhie was bij het Openbaar Ministerie in gezelschap van partijleden Theo Vishnudatt en Amzad Abdoel.

In maart 2014 hebben arbeiders van Milieubeheer een brief geschreven naar de pg voor onderzoek tegen Jogi. Een afschrift hiervan is gedeponeerd bij De Nationale Assemblee. De arbeiders delen mee dat Jogi van 2005 tot 2010 chef in Saramacca was van Milieubeheer. Hij heeft een houtbedrijf aan de Chandisawweg waar werkers van Milieubeheer tegen hun wil moesten werken onder kantoortijd. Volgens hen moesten ze ook op een privéterrein te Damboengtong groenten planten. Ze zouden onder dwang voor de VHP vlaggen moeten plaatsen. De beloning was dat de personeelsleden op vrije dagen niet ingezet werden en wat geld kregen. Uit vrees voor rancune zou de brief nu pas zijn geschreven door enkele gedupeerden.

Jogi om commentaar gevraagd, zegt aan Starnieuws dat indertijd Doekhie enkele handtekeningen van NDP'ers heeft verzameld om de brief te schrijven. "Waarom wordt er nu pas actie ondernomen. Dit gebeurt omdat we in verkiezingstijd zijn", meent Jogi. Hij zegt ook nooit chef te zijn geweest van Milieubeheer Saramacca. Het assembleelid geeft toe dat mensen voor hem gewerkt hebben in hun vrije tijd en daarvoor zijn ze betaald. Jogi wenst Doekhie veel succes toe.

Hij hoopt dat Doekhie ook meteen aan de pg vraagt om het onderzoek in te stellen naar malversaties met zandleveringen in Nickerie. "Ik heb het dossier met bewijzen en reçu's sinds 2012 gedeponeerd bij de pg. In het bestek staat dat de laagste aanbieder het werk gegund zou krijgen. Dit is niet gebeurd. Een neef van Doekhie heeft het werk gekregen en in plaats van 30.000 kubieke meter zand is de hoeveelheid opgevoerd naar 60.000 zonder dat er meer wegen bijgekomen zijn", zegt Jogi.

U kunt de brief van de werknemers aan de pg hier downloaden.
pdf-icon.gif brief_2.jpg                
Advertenties