Vrijspraak voor vader en zoon in zedenzaak
23 Jan 2015, 22:00
foto


Dennis P. en Arni P., vader en zoon, zijn door rechter Marie Mettendaf vrijgesproken. Vader en zoon werden ervan beschuldigd, vleselijke gemeenschap gehad te hebben met hun minderjarige dochter en zusje. Dat het meisje misbruikt is, is wel bewezen, maar niet dat vader en zoon de daders zijn.

Dennis P. bleef met zijn kinderen achter, nadat zijn relatie met zijn vrouw op de klippen liep. De moeder van het meisje kwam achter het misbruik, toen zij haar dochter een bad gaf en het kind niet wilde dat de moeder haar geslachtsdeel moest wassen. Zij ondervroeg haar dochter en die verklaarde dat haar vader haar misbruikte. Later bij de jeugdpolitie verklaarde zij dat ook haar broer aan haar heeft gezeten. Eerder had zij een brief naar haar moeder geschreven, waarin zij vroeg om de politie in te schakelen, omdat zij niet meer tussen mannen wilde wonen.

In de raadkamer legde het meisje tegenstrijdige verklaringen af. Zij zei toen dat haar vriendinnen in de buurt bij haar moeder wonen en dat zij daarom de brief geschreven had. In de raadkamer, tijdens het verhoor, bleek dat het meisje samen met haar broers en de vader, in dezelfde ruimte sliep. De broers zeggen nooit iets van misbruik door de vader te hebben gemerkt. Het meisje verklaarde dat zij ’s avonds door de vader misbruikt werd. De broers verklaarden dat de vader nauwelijks thuis is. Op hetzelfde complex blijken verder alleen mannen te wonen.

Officier van justitie, Reshmi Rathipal, vroeg vrijspraak. Zij voerde aan dat de bewijzen niet geleverd zijn. Toen de aangifte gedaan werd, was er wel een redelijk vermoeden, maar gaandeweg het onderzoek werden zaken onduidelijk. Het misbruik is vastgesteld, maar niet wie de dader is. In zijn laatste woord zei Dennis P. dat hij het heel erg vindt voor zijn dochter. De verdachten werden bijgestaan door de raadslieden Benito Pick en Lygia Palmburg.

Wanita Ramnath
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April