Bouterse: Ik bluf niet over opsluiten helft VHP
18 Jan 2015, 16:00
foto
President Desi Bouterse: Never push a peaceful man to far.
(Foto: René Gompers)


President Desi Bouterse tevens voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP) blijft erbij dat hij de helft van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) kan opsluiten. Bouterse zei op het NDP-podium-video zaterdagavond in Tamansari, Commewijne, dat er zoveel gezegd wordt over corruptie en dat hij niet antwoordt "maar never push a peaceful man to far".

Bouterse bracht in herinnering dat hij de uitspraken over opsluiten van VHP'ers niet gedaan heeft op een massameeting of op een berm. "A no ini wan bus mi taki ing. Mi taki ing in a Nationale Assemblee". De president zei dat hij niet aan het bluffen is. "Dus un libi mi safri". Hij zei dat mensen bezig zijn met 'fromu sani'. Er worden mensen in de gevangenis in Suriname benaderd om hem schade toe te brengen. Hen wordt gevraagd om uit te leggen dat ze meegedaan hebben aan cocaïnehandel. Bouterse zei dat hij precies weet wat er gebeurt. "If mi sabi san e pesa in Holland, dan mi no sabi san e pesa dya?" Hij merkte op geen tijd te hebben voor deze dingen.

De NDP-voorzitter merkte op dat er veel te doen is en dat de problemen gezamenlijk aangepakt moeten worden. "Wanneer wij de Surinaamse gemeenschap oproepen om samen te werken, dan moeten wij die boodschap brengen en het voorbeeld geven. Dat wil zeggen dat wij van het Platform of Mega Combinatie geen keus hebben dan samen te werken". Bouterse zei dat het grootste probleem van de nieuwe combinatie waarmee de verkiezing ingegaan zal worden, armoede is. "Wij gaan armoede bestrijden. Wij hebben geen andere Surinamers te bestrijden".
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April