PL overweegt motie van wantrouwen tegen Bouterse
12 Jan 2015, 00:00
foto
PL-voorzitter Paul Somohardjo tijdens de partijraadsvergadering zondag. (Foto: René Gompers)


Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur (PL) tevens assembleelid, overweegt een motie van wantrouwen in te dienen tegen president Desi Bouterse. "Dan kan vicepresident Robert Ameerali de leiding van het land overnemen", zei Somohardjo aan journalisten na de partijraadsvergadering van de PL zondag. De partijraad heeft toestemming gegeven voor deze actie.

Somohardjo vindt dat als de leiding niet goed is, er een motie van wantrouwen moet komen. "Dat zou ook in mijn partij gebeuren als mensen ontevreden zijn", stelt de politicus. Hij merkt op dat de ontevredenheid vooral in de Nationale Democratische Partij (NDP) is. Somohardjo benadrukt dat Ameerali de kandidaat is van de ABOP.

Het is opvallend dat ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk zaterdag tijdens een ressortvergadering in Tammenga corrigerend optrad tegen Harold Anches en Edward Belfort die Somohardjo en VHP-voorzitter Chan Santokhi flink onderuit haalden. Brunswijk zei dat Somohardjo niet mag worden besproken op het podium. “Somo ben de mi soerdati. We zijn vrienden, mi nanga Somo na tweemans. A man na Bravo soerdati dus probleem no deh.”

Somohardjo zegt aan Starnieuws dat ook al zijn de verkiezingen reeds voor de deur, een motie van wantrouwen tegen de president altijd ingediend kan worden. Als De Nationale Assemblee bijeen zal komen, zal PL zich sterk maken hiervoor. Als ABOP dan de leiding van het land kan krijgen, via vicepresident Ameerali, verwacht Somohardjo dat deze motie ondersteund wordt door Brunswijk. "Dan kan de waarnemend president besluiten waar zijn bevoegdheden ontnomen zijn, terugdraaien", meent Somohardjo.
Advertenties