Sporters beloond door Sport & Jeugdzaken
10 Jan 2015, 06:00
foto
Winnaars van awards op de foto met functionarissen van Sport & Jeugdzaken. (Foto: René Gompers)


Meer dan dertig jongeren zijn door het ministerie van Sport & Jeugdzaken beloond met een award. De erkenning is voor topsportprestaties en bijzondere verdiensten op sociaal gebied. De awards zijn vrijdagavond uitgereikt in de Cherics Special Events Facility.

De awards zijn niet alleen bedoeld als dank en erkenning, maar ook om de jeugd te prikkelen en de winnaars te stimuleren, deelden de verschillende sprekers mee. "In de regio zijn er al speciale momenten waarbij de prestaties van de jongeren worden gewaardeerd", gaf assembleelid Melvin Bouva (Mega Combinatie/NDP) aan. Hij merkte op dat het hoog tijd was om hetzelfde voor de Surinaamse jeugd te doen. "We weten van hun prestaties maar waarderen ze onvoldoende. We moeten meer tijd maken om ze voor het voetlicht te plaatsen."

De awards zijn uitgereikt in de categorieën taekwondo, pencak silat, karate, atletiek, tennis, wielrennen, voetbal, tennis, paardensport en golf. Er zijn 39 awards uitgereikt, waarvan twee bestemd waren voor jongeren die zich ook op een bijzondere manier inzetten in de samenleving. "Dit wordt voor het eerst gedaan", zei John Sandriman directeur Jeugdzaken. "Hun inzet om anderen te helpen is een voorbeeld voor anderen. Dat dient ook gewaardeerd te worden."

"2014 was een goed jaar van lokale en internationale topprestaties", haalde Ismanto Adna, minister van Sport & Jeugdzaken aan. "Het ministerie werkt eraan om de nodige sportfaciliteiten en sportprogramma's op te zetten. De jeugdige sporter krijgt alle ruimte. In 2015 gaat er nog meer gepresteerd worden."

René Gompers
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April