NDP-leiding nog niet bijeengeweest over Pahlad
05 Jan 2015, 14:00
foto


De leiding van de Nationale Democratische Partij (NDP) is nog niet bijeengeweest om te praten over de overstap van het assembleelid Charles Pahlad naar de VHP. Voorzitter Desi Bouterse is nog in het binnenland, antwoordt bestuurslid Rashied Doekhie op een vraag van Starnieuws.

Doekhie deelt mee dat er een reguliere bestuursbijeenkomst voor deze week al gepland was. Er zal ook gesproken worden over de verkiezingsstrategie. Bouterse had al aangekondigd bij de jaarafsluiting in Ocer dat de structuren vanaf 15 januari klaar moeten staan om hard te werken. Doekhie zegt dat mogelijk de partij daarna met een officiële reactie zal komen, nadat de overstap van Pahlad naar de VHP is besproken.

"Ik wil benadrukken dat mensen een etnische zaak van het weggaan van Pahlad willen maken om munt uit te slaan. Politieke tegenstanders zeggen in het veld dat NDP Hindostanen uit de partij wegjaagt. Dit is helemaal niet waar. Charles Pahlad heeft zelf aangegeven dat hij stopt met de actieve politiek. Ik was bij dat gesprek aanwezig. Wij hebben zelfs afscheid van hem genomen en Rabin Parmessar benoemd tot coördinator van Wanica. Later bleek Pahlad niet gelukkig hiermee te zijn en we hebben Parmessar weer weggehaald. Het is met Pahlad toch niet gelukt, waardoor Bouterse de leiding op zich heeft genomen. Pahlad is overgestapt naar de VHP. De NDP heeft hem niet weggejaagd", stelt Doekhie.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April