Regen drukt pret 'Bigi Broki Waka' niet
04 Jan 2015, 11:02
foto
De deelnemers in de regen op de brug. (Foto: René Gompers)


De twaalfde editie van de 'Bigi Broki Waka' is achter de rug. Het evenement ging vandaag gepaard met zware regens. Bijna alle deelnemers zijn doordrenkt bij de finish aangekomen. “Ai, de regen heeft ons echt verrast”, vertelt Hans Girjasing. De voorzitter van de organisatie, stichting Bigi Broki Waki, is ook helemaal nat. “Maar dat heeft de pret niet gedrukt. Variatie moet ook kunnen. De regen is tot nu altijd na de loop gevallen om ons af te koelen.”

Gladys is opgelucht. “Ik dacht dat ik het niet zou halen, vooral met die regen. Ma mi doro”. Michelle is ook verrast door de regen. “Het begon zo plotseling. Maar het was wel leuk. We hebben het gehaald.” Velen zijn wel voorbereid geweest op het onweer. “Niet elk jaar hebben we de regen. En als het er is komt het meestal na de loop”, geeft Winifred vanonder haar paraplu aan. “Het viel wel mee, het heeft wel heel lang geregend dit keer.”

Ook dit jaar hebben de ‘boromans’ kans gezien deel te nemen. Sommigen hadden zoveel lef om in de bussen, bestemd om de officiële deelnemers naar Commewijne te vervoeren voor de ‘bigi waka’, te stappen en mee te liften. “Ach, we kijken door de vingers, blijkbaar vindt men het leuk zo”, merkt Girjasing op.
Maikel loopt voor het eerst mee. “Ik vond de regen juist lekker. Maar het moeilijke is het klimmen. Ik voel het aan me kuiten.” Cheryll had ook geen last van de regen. “Het was heerlijk. Ik dacht dat het moeilijker was om over de brug te gaan.” Zij overweegt om volgend jaar mee te doen aan de snelloop.

Er hebben dit jaar iets meer dan 5300 personen meegedaan aan het ‘Bigi Broki’ evenement dat bestaat uit de 10 km en 5km snelloop, de Kids Walk, en de massale wandelloop. De Guyanezen hebben de 10 km snelloop gedomineerd en eisten bij zowel de dames als de heren de nummer een en twee posities op. Girjasing vindt dat het hoog tijd is dat de Surinaamse atleten harder gaan trainen om eindelijk weer winst binnen te halen.

René Gompers
Advertenties