Zoektocht naar AirAsia toestel hervat
28 Dec 2014, 22:52
foto


Op de Javazee is de zoektocht naar het toestel van AirAsia dat sinds zondag wordt vermist, hervat. Het is weer daglicht in het gebied, dat nog steeds te kampen heeft met slecht weer. Familieleden en vrienden van de 162 passagiers zijn eerder op de luchthaven van Surabaya toegesproken door de autoriteiten en de leiding van AirAsia. De zoektocht was gestaakt omdat het donker was geworden in het gebied.

"Wij zijn diep geschokt en bedroefd door dit incident. Wij werken samen met de bevoegde autoriteiten in de ruimste zin om de oorzaak van dit incident vast te stellen. In de tussentijd is onze belangrijkste prioriteit het op de hoogte houden van de families van onze passagiers en collega's van de laatste ontwikkelingen", zei Suno Widyatmoko, CEO van AirAsia Indonesia.

Het toestel was op weg naar Singapore. De leiding van de vlucht QZ8501 had kort voordat het van de radar verdween, toestemming gevraagd om hoger te gaan vliegen om de stormwolken te ontwijken. Daarna is niks meer vernomen van de bemanning. Intussen heeft ook de Verenigde Staten aangeboden om te helpen met zoeken naar sporen van het toestel. Aangenomen wordt dat het toestel in zee is neergestort.
Advertenties