Bende berooft 300 strandgangers in Venezuela
28 Dec 2014, 11:15
foto
Op de Arapito Isla Beach in Venezuela hebben bandieten zo'n 300 mensen beroofd.


Een groep van zeven gewapende bandieten heeft ongeveer 300 mensen beroofd op een strand in het oosten van Venezuela. De slachtoffers waren aan het genieten van een dag in de zon. De roof heeft rond het middaguur plaatsgevonden op de Arapito Isla Beach.

Media in het gebied melden dat de aanvallers in een boot naar het strand kwamen, maar toen ze na hun daad wilden vluchten, weigerde de motor. De rovers pakten vervolgens een vissersboot om er met hun buit vandoor te gaan. De krant ‘El Tiempo’ van het nabijgelegen Puerto La Cruz zei dat de rovers hun gezichten met bivakmutsen verborgen en R-15 (militaire) geweren droegen.
"Ze begonnen in de lucht te schieten en dirigeerden al hun slachtoffers kalm te zijn, omdat er anders bloed zou vloeien,” citeerde de krant de slachtoffers. Niemand raakte gewond bij de overval.

"Met een agressieve houding, beval één van de bandieten de toeristen hun portemonnee te openen en al hun bezittingen te overhandigen, terwijl de anderen hun slachtoffers onder schot hielden," meldt ‘El Tiempo’. Naast geld, horloges, mobiele telefoons en zelfs de sleutels en eigendomsdocumenten van de voertuigen van de toeristen, is ook een rasechte puppy gestolen. Het beestje werd uit de handen van een klein meisje gerukt, schrijft de krant verder.
De aanvallers bleven volgens de krant ongeveer een uur op het strand. Enkele wegen werden met houtblokken en banden geblokkeerd om de komst van de politie te vertragen.

Nimmer is er een soortgelijke overval in Venezuela gerapporteerd, ondanks gewelddadige aanvallen dagelijkse kost zijn in het land. Volgens officiële cijfers kwamen in 2013 11.000 mensen om bij het geweld in Venezuela. De niet-gouvernementele organisatie ‘Venezuelan Observatory Violence’ weerspreekt dat cijfer en zegt dat er tweemaal zo veel moorden waren. De organisatie zegt dat het aantal dichter bij 25.000 ligt.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April