Dimitri Apai scoort winnend doelpunt W.Connection
27 Dec 2014, 22:00
De spelers van Inter Moengo Tapoe (links) en W.Connection begroeten elkaar. (Foto: Ala-D Media)

Het was een goed meetmoment voor landskampioen Inter Moengo Tapoe (IMT) vandaag in het Franklin Essed stadion, toen ze in een vriendschappelijke wedstrijd uitkwam tegen W.Connection uit Trinidad & Tobago. Mooi spel maar na 90 minuten spelen was W. Connection met een 2-1 score duidelijk de meerdere.

In de eerste helft had W.Connection in de beginminuten van de wedstrijd een licht veldoverwicht. W Connection zette druk op de bal terwijl Inter meer in de verdediging ging. Een onverwacht schot buiten de 16 meter van de lange Hashim Arcia zorgde in de 25ste minuut voor de 1-0 voorsprong voor de kampioen van Trinidad. Een overtreding op Naldo Kwasie leverde een penalty op voor IMT. Jimmy Patrick belastte zich hiermee en maakte geen fout: 1-1. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft speelde IMT meer op de lange ballen. Het combineren van IMT ging moeilijk terwijl Jungelo Brunswijk steeds weer in buitenspel positie werd gezet door de verdediging van W.Connection. Aan de andere kant voerde W.Connection weer de druk op. Een afstandsschot buiten de 16 meter van W.Connection ramde de deklat. Inter ontsnapte aan een achterstand, maar niet voor lang. Een goed voorgetrokken bal, belandde op het hoofd van Dimitri Apai van W.Connection. De Surinamer in dienst van deze profclub gaf doelman Obrendo Huiswoud het nakijken: 2-1. IMT bracht enkele wissels in de strijd maar de verdediging van W.Connection hield stand, waardoor de eindstand 2-1 bleef.