Veel bevorderingen door nieuw beleid Brandweer
28 Dec 2014, 00:00
foto
De insignes worden de bevorderden van het KBS opgespeld. (Foto: René Gompers)


Het Korps Brandweer Suriname (KBS) heeft meer dan 50 jubilarissen bedacht en meer dan 150 brandweerlui bevorderd tot een naast hogere rang. Het hoge aantal bevorderingen vloeit voort uit het beleid om het brandweerkorps efficiënter en op een hoger niveau te laten functioneren, zegt brandweercommandant Cecil Waal.

Het afgelopen jaar zijn er tal van activiteiten in het korps geweest die het personeel moesten bijschaven om zo het KBS te versterken om de algemene dienstverlening te verbeteren. Er zijn verschillende opleidingen gedaan in samenwerking met Frans-Guyana, het Nationaal Leger, regionale gezondheidsdienst en het NCCR. Het KBS heeft er dit jaar tien duikers bij gekregen. De organisatie heeft ook een groot aantal nieuwe aanmeldingen gehad. Daarvan zijn 150 goedgekeurd en zijn de rekruten in de afrondende fase van de basistraining.

De maatregelen om de professionaliteit van het personeel en de kwaliteit van de organisatie te verhogen, zullen worden voortgezet in 2015, deelt Waal mee. Ook zal er worden gewerkt aan de infrastructuur van het KBS en het onderkomen van het personeel. “We gaan ook aandacht besteden aan de fysieke en mentale gesteldheid van het personeel,” stelt Waal in het vooruitzicht. “Er zullen in januari al enkele wedstrijden worden georganiseerd.” Om de landelijke brandweerzorg te verbeteren, zijn er enkele nieuwe posten opgezet. Het komende jaar wil het korps nog meer posten hebben in meer districten.

Op de jaarafsluiting zaterdagmiddag zijn enkele burgers, vijf pensioengerechtigden en actieve brandweerlui gehuldigd voor 25, 30, 35 en 40 jaar trouwe dienst. “Deel uw kennis en ervaring met de volgende generatie,” was het verzoek van Waal aan de jubilarissen. “Zodat wanneer u de dienst verlaat, u medewerkers achterlaat die het werk op een kundige wijze kunnen voortzetten. Dan zullen we ook geen vergrijzing hebben.” De bevorderden heeft hij op het hart gedrukt om het imago van het KBS niet te schaden. “Heb plezier in het werk, vertrouw op uw eigen kunnen, maar vertrouw ook op zaken die samen moeten worden gedaan. Laat u niet leiden door eigen voordeel. U bent verantwoordelijk voor de verrichtingen en het imago van de organisatie.”

René Gompers
Advertenties