Belfort en Waal roepen op tot voorzichtigheid met vuurwerk
27 Dec 2014, 18:00
foto


Brandweercommandant Cecil Waal en minister Edward Belfort van Justitie & Politie roepen de samenleving op om meer dan ooit voorzichtig te zijn met vuurwerk. Belfort mikt op nul vuurwerkslachtoffers en Waal wil alleen uitrukken voor controle en niet om branden door vuurwerk veroorzaakt, te blussen. De oproep werd vandaag gedaan op de jaarafsluiting van het Korps Brandweer Suriname.

Vanaf vandaag mag er vuurwerk verkocht en afgeschoten worden tot en met 2 januari 2015. “Ik doe een dringend beroep op ouders, verzorgers en de sociale controle om erop te letten dat kinderen dit jaar geen vuurwerk afschieten. AUB!”, drukt Waal de bevolking op het hart. Belfort wil dat iedereen, Surinamer of niet, bijdraagt aan een brandvrije en ‘slachtofferloze’ jaarwisseling. “In mijn ogen is vuurwerk afschieten het verbranden van geld”, merkt Belfort op. “Maar heel veel mensen hebben er plezier in en zijn ook heel vaak naïef en daardoor onvoorzichtig.”

“We kennen allemaal de beelden van verminkte mensen, haalt Belfort aan. “Wees uiterst voorzichtig, gooi geen vuurwerk op elkaar, houd rekening met de ouderen, gooi geen vuurwerk op dieren, sommige mensen vinden het leuk om vuurwerk bij honden af te schieten. Doet u het niet.” Belfort roept huiseigenaren om hun woningen te verzekeren en om minimaal een brandblusapparaat in huis te hebben.

Waal rekent op de medewerking van de bevolking. “Bij de vorige jaarwisseling waren er 25 meldingen op de spoedeisende hulp. Dat is wel minder dan het jaar daarvoor maar het is nog steeds 25 teveel. Met veiligheid voorop kunnen we ervoor zorgen dat er helemaal geen slachtoffers vallen. Ik vertrouw erop dat u door alle feestvreugde heen die bijdrage wel levert.”

René Gompers
Advertenties