Pigot niet van plan initiatiefvoorstel in te trekken
27 Dec 2014, 12:00
foto
Assembleelid Hesdy Pigot


Initiatiefnemer voor het indienen van de ontwerpwet 'dubbele nationaliteit', assembleelid Hesdy Pigot (NPS), is niet van plan het document, terug te nemen. De coalitie is er niet blij mee dat oppositieleden het voorstel van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB), zonder wijzigingen, ingediend hebben bij De Nationale Assemblee.

De ministers Rabin Parmessar en Ismanto Adna hebben gisteren, na de wedstrijd natio tegen W.Connection, gezegd dat de regering geen keus heeft dan het project van de SVB te ondersteunen. Het publiek is massaal naar het André Kamperveenstadion gegaan om de wedstrijd mee te maken. Ook assembleelid Melvin Bouva (NDP) heeft zijn volledige steun toegezegd, na de wedstrijd.

Pigot zegt aan Starnieuws dat hij niet zal meewerken om het voorstel in te trekken. Als er wijzigingen in de ontwerpwet moeten komen, is dat altijd mogelijk tijdens de behandeling, merkt Pigot op. De regering kan wijzigingsvoorstellen indienen. Hetzelfde geldt voor de coalitie. "Het initiatiefvoorstel ligt bij De Nationale Assemblee en dat blijft zo", stelt Pigot.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April