Natio-experiment biedt ondanks nederlaag perspectief
27 Dec 2014, 02:00
foto
De officials in gesprek met de aanvoerders van W. Connection en 'natio'.


In een volgepakt André Kamperveenstadion heeft het voetbalminnende publiek een beeld gekregen van hetgeen 'natio-nieuwe stijl' voor Suriname in petto heeft. Professionele voetballers met Surinaamse roots hebben de eerste stap gezet in een poging Suriname een plek te verschaffen op het WK in 2018. Hoewel de wedstrijd na strafschoppen alsnog verloren ging, opent dit experiment nieuwe perspectieven voor het Surinaamse voetbal.

Het gelegenheidselftal dat vrijdag zijn eerste wedstrijd afwerkte, startte goed en hield het professioneel elftal van W-Connection geruime tijd op de eigen helft. De inzet van deze spelers is vooral in fysiek opzicht zeker een toegevoegde waarde, want de meeste duels werden gewonnen. Ook in aanvallend opzicht was 'natio' een klasse hoger en kreeg W-Connection enkele flitsende combinaties te verwerken. De afronding liet wel te wensen over, want ettelijke scoringskansen bleven onbenut. De laatste linie heeft een goede job gedaan, want het uitverdedigen verliep ook goed, op twee momenten na.

Over het algemeen kan gesteld worden dat er meer plus- dan minpunten zijn bij dit experiment. Na meerdere trainingen en meetmomenten zullen de resultaten beslist beter worden. Mocht de wens van de SVB-voorzitter in vervulling gaan, dan is Suriname niet kansloos in de kwalificatiereeks voor het WK in 2018.

Mireille Hoepel
Advertenties