Kerstgebed voor bescherming van kinderen
26 Dec 2014, 20:00
foto
Samenzang tijdens de kerstdienst in de Centrumkerk der Hervormde Gemeente in Paramaribo. (Foto: Ranu Abhelakh)


Dominee Naomi Neslo-Claver, heeft tijdens haar voorbeden in de kerstdienst aandacht gevraagd voor de bescherming van kinderen. In de Centrumkerk der Hervormde Gemeente van Paramaribo, heeft de predikant opgeroepen om te stoppen met kwaad tegen kinderen. Zij heeft ook gebeden voor wijsheid en inzicht voor personen die kinderen op het verkeerde pad brengen.

Met verwijzing naar de recente verspreiding van een seksfilmpje via social media, verduidelijkt Neslo tegenover Starnieuws dat iedere burger de plicht heeft om een kind te beschermen. “Kwaad is er altijd, maar wij moeten onze kinderen beschermen, door hen onze leefregels aan te leren. Elke religie kent leefregels, waarden en normen.” Volgens de predikant zijn deze niets anders dan het geloof in een Schepper, en het liefhebben van onze naasten als onszelf. “Als wij deze regels naleven, kunnen wij geen kinderen misleiden, maar hen juist op het goede pad houden.”

De dominee heeft in haar kerstboodschap ook stilgestaan en gebeden voor rustige en goede verkiezingen volgend jaar. De vrede die nu met kerstdagen tot aan owru yari heerst, moeten de kerkgangers meenemen naar 2015. “Het maakt niet uit tot welke partij je behoort, toon respect voor elkaar.” In plaats van lelijke dingen te spreken of te schelden naar elkaar, kunnen politieke leiders liever de kiezers eerlijk aangeven wat en hoe zij het zullen doen, wanneer zij de verkiezingen hebben gewonnen. “Je hoort het via de media, als iemand zich verkiesbaar heeft gesteld, wordt alles van de persoon naar buiten gehaald. Zo mogen wij niet met elkaar omgaan.” De predikant heeft zich ook gericht tot de kiezers en roept hen op om hun burgerplicht te vervullen. “Ga stemmen, want je bent burger van het land. En God vraagt van ons dat die leiders die hij daar plaatst, dat wij voor hen bidden en hen ook met respect behandelen.”

Terwijl in de dominee haar dienst leidde in de Centrumkerk de kerst, luidde de klokken in de St. Petrus en Paulus Basiliek. Verschillende Christelijke Gemeentes hebben op beide kerstdagen diensten gehouden. Volgens Neslo is de heerlijkheid gezien, maar God vraagt dat wij die ook aannemen. Het is niets anders dan die genade die hij ons schenkt en alle goeds dat hij ons geeft, licht zij toe. Ook in verdrietige en moeilijke momenten. “Wij voelen dan die hand op onze schouder en de sentimenten op onze weg om een troost voor ons te zijn. De genade dat wij door alle moeilijkheden en diepe dalen eruit komen. En dat is die heerlijkheid van God, bij alles wat je meemaakt, Christen of niet-Christen, wij krijgen die adem van onze Schepper.”
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March