SVB heeft gekozen voor profs met Surinaamse roots
26 Dec 2014, 08:00
foto


John Krishnadath, voorzitter van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB), zegt op vragen van Starnieuws dat een keuze is gemaakt om topsporters te laten uitkomen voor natio. Het gaat om spelers die wel Surinaamse roots hebben, maar een andere nationaliteit bezitten. Hij begrijpt niet dat er kritiek wordt geleverd, terwijl al een jaar terug bekend is wat de gedachtegang is.


"We hebben gekozen voor de spelers die prof zijn en verder voor jongens van Surinaamse origine, die niet in een natio-team kunnen spelen vanwege hun nationaliteit", benadrukt Krishnadath. Daarom zijn in de selectie die vandaag speelt ook opgenomen Brazilianen en Guyanezen die in Suriname voetballen. Zij kunnen niet voor natio uitkomen door hun nationaliteit. Krishnadath merkt op dat het geen miskenning betekent voor de rest van de Surinaamse spelers.

De wedstrijd die vanmiddag in het André Kamperveenstadion wordt gespeeld moet een voorbeeld zijn van hoe het ook zou kunnen. De spelers uit Europa en in Suriname met een andere nationaliteit komen uit tegen de Trinidadiaanse kampioen, W. Connection. De ploeg is op kerstdag aangekomen in Suriname. De SVB hoopt dat komend jaar de initiatiefwet door De Nationale Assemblee komt, waardoor er veel meer mogelijkheden komen voor de voetbalsport.
Advertenties