Een transparant en efficiënt beleid vereist!
26 Dec 2014, 02:00
foto


Waarom hebben de steeds opeen volgende regeringen nooit de problemen op de diverse ministeries kunnen oplossen? Dit was wel mogelijk door het beleid te moderniseren d.m.v. de hedendaagse technologieën, tevens met het oog op efficiëntie en transparantie; hetgeen de opeen volgende regeringen het hebben nagelaten.

Door te moderniseren, kan alles transparant worden en de controle zal gemakkelijker zijn. Behalve gebrek aan de nodige middelen heeft de regering c.q. de diverse ministeries dit bewust niet getracht te realiseren. Dit omwille van politieke overwegingen en in het bijzonder om partij- en vriendjespolitiek heeft men nooit bewust werk ervan gemaakt.

Tevens ontbrak het ook aan daadkracht en knowhow van de leidinggevenden. Het hoogste orgaan, m.n. de president en de vicepresident moesten allang hebben ingegrepen; ook tijdens de vorige regeringen; hetgeen achterwege is gebleven.
Dit o.a. om de volgende redenen:
Tegenwerking van politieke partners, die dreigden uit de regering op te stappen.
En ook van ambtenaren die smeergelden aannamen om zaken van bepaalde personen te behartigen en/of te bespoedigen.
Bovenal ontbreekt het aan gekwalificeerde krachten.

Onze Salam Somo die Front in de steek liet, heeft altijd getracht de huidige regering, waar hij deelgenoot van was, tegen te werken. Hij heeft vaker gedreigd en ook gechanteerd om uit de regering te stappen, indien maatregelen zouden worden getroffen tegen de ministers, die uit zijn gelederen afkomstig waren. Alsook als er ontheffingen zouden plaatsvinden van de onderdirecteuren, voornamelijk op het Minov.
Echter heeft Somohardjo nooit de guts en moed gehad om zijn woorden in daden om te zetten; totdat hij de laan werd opgestuurd!
Techneuten en deskundigen kwamen niet aan bod, hij benoemde slechts personen, die op hem lijken; terwijl andere Surinamer hem ook ondersteunden.

Dit is éénmaal het systeem in het land en binnen de meeste partijen, ze verschuilen zich achter het mom van een nationale organisatie, terwijl ze iets anders in hun banier voeren. Welke personen hebben de KTPI, de ABOP, de PL; alsook de NPS en VHP benoemd, dan mensen die op hun lijken?

Laten we afwachten wie door deze partijen naar voren worden geschoven op diverse niveaus, voornamelijk op DNA-niveau.
Dezerzijds wordt gesteld, dat favoritisme, nepotisme, vriendjespolitiek en vooral corruptie, maken dat het steeds bergafwaarts gaat met ons geliefd en vredelievend Suriname.

Laten we hopen, dat er ooit eerlijke en oprechte leiders het roer zullen overnemen. Als er veel van zulke personen zijn, is nog een grote vraag.
Als er enkelingen zijn, dan worden ze tegengewerkt of in de massa van de arroganten en corruptelingen meegesleurd!
Wat men ook doet, het is heel moeilijk om ons vredelievend land te hervormen!

Roy Harpal
Advertenties