Restaurants boeren goed rond feestdagen
26 Dec 2014, 04:00
foto
Lekker eten hoort bij de feestdagen.


“Goedemiddag mevrouw. Hebben jullie nog ruimte voor een kersttafel? We komen met vier personen en mag ik alvast, drie weken van te voren, reserveren? Mevrouw, wij zijn volgeboekt. En zo ging het door totdat er een restaurant gevonden werd dat nog een plekje had. En ja, het diner werd in een druk bezocht, volgeboekt restaurant gehouden, zegt Jamila Holdenstam aan Starnieuws. Families, vrienden en collega’s brengen rond de kerstdagen een bezoek aan een restaurant en dit is door de jaren heen een traditie geworden.

De enorme regenval, de lange files en veel meer ellende op de weg, maakten de mensen mee voor ze aankwamen bij het restaurant. De ober ontvangt ze met: “Oh, jullie zijn erg vroeg. Het eten ligt allang gereed. En daar, staat jullie tafel gereserveerd”. Een dame in een bordeaux jurk gekleed antwoordde: “Ja, het heeft geregend en overal is er file. Heel Suriname gaat stappen, een avond voor kerst. Onze verontschuldigingen, we zijn een half uurtje laat”, zegt de dame. Het restaurant, de obers en de aanwezigen zijn in een kerstsfeer. De meeste mensen hebben iets met rood aan. Het luide gelach overheerst in de zaal en de mobieltjes maken allerlei foto’s; iedereen is fotograaf en iedereen kan poseren.

Dennis Kerkhout is met zijn collega’s gaan dineren. “Het was een leuke sfeer en het eten was lekker. We hebben in feite het jaar al afgesloten en we hebben ook nog cadeautjes uitgewisseld. Na het diner zijn wij nog gaan stappen en we hebben een ontzettend leuke avond gehad. En, psst een geheimpje: een collega die ik altijd zo misselijk vond, was zo gezellig die avond. En een andere die altijd zo punctueel is, zat continu in zijn mobiel te zeuren. Maar, de avond kon niet verpest worden”, zegt een blije Kerkhout.

Amanda Persaud zat met vier vrienden in een restaurant. Het bedrijf waarvoor zij werkt, heeft geen kerstdiner. Dus, besloten de vrienden onderling iets te organiseren. “Ik heb voor deze avond speciaal een jurk gekocht, mijn haar laten doen en het was echt leuk. De vrienden leer je ook van een andere kant kennen. Wat natuurlijk minder is, is dat het restaurant zo opgepakt is. Het lijkt wel erop alsof iedereen uit eten gaat”, deelt Persaud mee.
Voor restauranthouders is de kas goed gaan rinkelen.

Wanita Ramnath
Advertenties