Kerstboodschap: Er is gebrek aan tederheid in de wereld
25 Dec 2014, 00:00
foto
Paus Franciscus (Foto: Foto: Catholiclane.com)


Wereldwijd en in diverse kerken in Suriname is woensdagavond gebeden voor een betere wereld, vrede en liefde voor elkaar. Paus Franciscus zei tijdens de traditionele kerstmis in de Sint Pieterskerk in Vaticaanstad, dat de wereld gebrek heeft aan tederheid.

Donderdag zullen duizenden gelovigen de kerstboodschap van de kerkvorst meemaken. Hij zal de zegen Urbi et Orbi - voor stad en de wereld - in diverse talen uitspreken. De paus sprak tijdens de nachtmis dat met de geboorte van Jezus, het Licht over de wereld is gekomen.

Tijdens de verschillende kerkdiensten in Suriname is gebeden voor een beter land en betere wereld. Een veilige plek voor kinderen om op te groeien. Er is bezorgdheid uitgesproken over de toenemende verruwing van de samenleving, waarbij niet velen zich druk maken om normen en waarden. Ook seksfilms die door jongeren gemaakt en verspreid worden, was onderwerp van gebed. Geweldpleging werd veroordeeld. De boodschap van hoop werd benadrukt. De zegen voor land en volk werd afgesmeekt.
Advertenties