Kari Yu! Youth 2 Youth programma in nieuwe fase
25 Dec 2014, 12:00
foto
De Nickeriaanse jongeren en hun begeleiders.


De eerste fase van het KariYu! Youth programme is achter de rug voor 15 Nickeriaanse jongeren. Zij hebben hun certificaat ontvangen. De jongeren tussen 15 en 24 jaar zullen nu worden begeleid in het vinden van een baan. Na het bereiken van dit doel worden zij door de Y2Y facilitators voor minimaal drie maanden gecoacht en gestimuleerd om hun baan te behouden en zich verder in hun werk te ontwikkelen.

Het jeugdprogramma is bedoeld om de deelnemers basic life skills en pre-employment skills te leren. Deze groep is begeleid door Kari Yu! jeugdfacilitators uit Nieuw-Nickerie, Joshua Tjon A Tsoi en Randy Goodett, ondersteund door Stephanie Baksh. De pre-employment trainingen zijn bedoeld om de jongeren voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Het programma is momenteel actief in Abrabroki, Ephraimzegen, Santopolder, Combé, Ramgoelam, Para, Marowijne en Nickerie. Maandag hebben ook 14 jongeren uit Ramgoelam hun certificaat ontvangen van de minister van Sport en Jeugdzaken, Ismanto Adna.

De Pan American Development Foundation (PADF) voert vanaf maart 2013 het USAID/PADF Suriname Youth Development and Juvenile Justice Programma uit. De lokale naam is Kari Yu! Het programma wordt gefinancierd door USAID en richt zich op jongeren tussen 15 en 24 jaar in drie categorieën, nl. jongeren die risico lopen de school voortijdig te verlaten, voortijdige schoolverlaters en jongeren die in aanraking zijn gekomen met justitie.

Het grants programma van Kari Yu! biedt nog steeds de mogelijkheid aan lokale NGO's om projecten uit te voeren ten behoeve van jeugdwerkgelegenheid. Organisaties kunnen hiervoor in contact treden met het PADF kantoor. Het Kari Yu! programma biedt overigens de mogelijkheid aan stichtingen en lokale NGO's om projecten uit te voeren ten behoeve van haar doelgroep. Voor deelname aan het grants programma kunnen geïnteresseerden contact opnemen met het PADF kantoor. De tewerkstelling en de nazorg staan centraal bij het Kari Yu! Programma.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April