Sewcharan: Rechter niet in persoon gewraakt
24 Dec 2014, 18:00
foto


Gerold Sewcharan, raadsman van VHP-voorzitter Chan Santokhi, verduidelijkt tegenover Starnieuws dat het niet om een persoonlijke reden gaat waarom rechter Ingrid Chhangur-Lachitjaran is gewraakt. "Een wrakingsgrond wordt achter gesloten deuren behandeld. Ik ben niet bevoegd om hierover in de publiciteit te treden, maar het gaat niet om iets persoonlijks", zegt Sewcharan.

De advocaat zou vandaag moeten reageren op de zaak die aanhangig is gemaakt tegen zijn cliënt door president Desi Bouterse. Sewcharan merkt op dat op basis van de wettelijke mogelijkheden de rechter is gewraakt. "De indruk moet niet gewekt wordt alsof de rechter in persoon is gewraakt", stelt Sewcharan.

De gemachtigde van Bouterse, Nailah van Dijk, vindt dat haar collega tijd probeert te winnen door de wraking. Zij benadrukt tegenover Starnieuws het spoedeisende karakter van de zaak. Santokhi heeft verregaande uitlatingen gedaan op een politiek podium. De president van het land zou volgens hem de drugsmaffia, de wapenhandel en internationale terrorisme in Suriname hebben geïntroduceerd. Van Dijk vindt dat deze zaak zo snel mogelijk moet worden afgehandeld. Sewcharan merkt op dat hij alle zorgvuldigheid in acht moet nemen en niet kan ingaan op de zaak. Het Hof van Justitie moet een besluit nemen en dat gebeurt achter gesloten deuren. De uitspraak wordt wel openbaar bekendgemaakt.
Advertenties