Quota wil met oordoppen bewustzijn jongeren verhogen
27 Dec 2014, 08:00
foto
Quota bezig met uitdelen van oordoppen in de binnenstad vorig jaar. (Archieffoto Quota International of Suriname)


Op oudjaar zal Quota International of Suriname samen met Rotartact Genesis 18.000 oordoppen uitdelen, waardoor mensen beschermd de pagara-estafette in de binnenstad van Paramaribo mee kunnen maken. Met deze earplug-campagne beoogt Quota vooral bij jongeren, het bewustzijn te vergroten van het negatief gevolg van langdurige en frequente geluidsoverlast. Het menselijk gehoororgaan kan maximaal 80 decibel (dB) gedurende acht uren per dag verdragen. Alles hierboven leidt geleidelijk aan tot gehoorbeschadiging of gehoorverlies, welke te merken is aan een constante piep, fluittoon of oorsuizing.

Quota, een serviceclub van professioneel werkende vrouwen, biedt onder andere hulp aan mensen met een gehoorbeperking in de preventieve en in de ondersteunende sfeer. Rotartact Genesis, een serviceclub waarvan de leden tussen 18 en 30 jaar zijn, zal vooral onze Surinaamse jongeren bewust maken van deze campagne. Voorbeelden van veelvoorkomende schadelijke geluidsdragers zijn: volume autoradio op 140 dB; MP3 speler: 90-110 dB; discotheek: 100-120 dB; vuurwerk tot 140 dB.

Met het verstrekken van de oordoppen aan het publiek hoopt Quota het gehoor te helpen beschermen tegen geluidsoverlast dat veroorzaakt kan worden door het afschieten van vuurwerk in de binnenstad. De oordoppen zullen worden uitgedeeld in de omgeving van de Domineestraat en het Vaillantsplein, waar de pagara-estafette zich concentreert. De distributie zal geschieden vanaf 10:00 uur en het publiek zal worden uitgelegd hoe deze oordopjes gebruikt kunnen worden.
De Earplugscampagne is mede mogelijk gemaakt door Suralco, Boskalis, SEMC, Haukes, Devan Agengies, CCC Group en Surmac. Deze bedrijven hebben de oordoppen ook dit jaar belangeloos verstrekt.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April