VHP documenteert intimidatiepraktijken
24 Dec 2014, 16:00
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi op de ressortvergadering in Kwatta, dinsdagavond. (Foto: René Gompers)


De VHP is bezig met het documenteren van intimidatiepraktijken en ‘haatprogramma's’ van de zittende regering. Dit deelde Chan Santokhi, voorzitter van de 'oranjepartij' mee op een ressortvergadering te Kwatta, dinsdagavond. De verzamelde informatie zal bekendgemaakt worden “zodat de wereld kan zien waarmee deze regering bezig is.”

Santokhi somde tijdens zijn toespraak een aantal gevallen op. Veel mensen doen hun beklag bij de voorzitter tijdens zijn ‘Meet the People’ campagne, gaf hij aan. “Er zijn zelfs senioren die gedwongen worden om bepaalde vlaggen op te hangen, anders wordt hun aov ingehouden als ze weigeren de VHP-vlag neer te halen”, zei Santokhi. “In een ander geval wordt een ambtenaar met overplaatsing naar het binnenland bedreigd.” Men is bang voor rancune en er wordt niet geschroomd de vergaderingen van de VHP opzettelijk en openlijk te storen, gaf Santokhi aan.

Bepaalde media lenen zich volgens Santokhi voor 'haatprogramma's' gericht tegen de VHP en Nieuw Front. “Op de radio worden we bijna elke dag uitgescholden. Net een boom waar men stokken naar gooit. In plaats dat men antwoord geeft op nijpende vragen, krijgen we alleen maar scheldkanonnades en helemaal geen oplossingen voor de problemen die nu spelen.” De zware kritieken deren de VHP niet, merkte Santokhi op. “Men gooit alleen stokken in een boom als men weet dat er zoete vruchten daar zijn om ze te hebben.

Santokhi meent dat hoewel staatszenders verplicht zijn om politieke partijen evenveel tijd en ruimte te geven om campagne te voeren, maar slechts één partij krijgt alle ruimte om propaganda te maken. "Al deze zaken zijn we aan het listen. Want we gaan het presenteren aan de wereldgemeenschap om te tonen waar deze regering mee bezig is.” Santokhi riep zijn gehoor op om de uitdagingen aan te gaan. “Die vlag gaat niet stemmen, uw hart gaat stemmen. We kunnen niet in angst blijven leven. We gaan een eind maken aan de angstcultuur in dit land.”

René Gompers
Advertenties