Surinaamse voetballers teleurgesteld in SVB
24 Dec 2014, 02:00
foto


De Surinaamse internationals die voor natio uitkomen, zijn teleurgesteld in de Surinaamse Voetbal Bond (SVB). Dit omdat op Stefano Rijssel na, geen enkele speler met de Surinaamse nationaliteit is opgenomen in de 'overzeese natio'. Ze vinden dat het Surinaamse voetbal hiermee niet wordt gediend, wat nimmer de bedoeling kan zijn van het experiment van de dubbele nationaliteit.

Dinsdagavond had de technische staf onder leiding van technisch directeur SVB, Ro Kolf, een onderhoud met bijkans vijftien van natio spelers, inclusief Rijssel. De bespreking vond plaats in de vergaderzaal van het Emile de La fuente sportcomplex. Dit onderhoud was meer om de jongens voor te houden over het ABCS toernooi dat in januari in Suriname zal worden gehouden en de verdere plannen met natio voor het komende jaar. De technische leiding gaf ook tekst en uitleg over het dubbele nationaliteit experiment van 26 december waarbij veertien profvoetballers met de Nederlandse nationaliteit gemixt met nog vijf voetballers die in Suriname spelen met de Guyanese en de Braziliaanse nationaliteit, namens Suriname in een officieuze wedstrijd zullen uitkomen tegen kampioen W.Connection van Trinidad & Tobago in het André Kamperveen stadion.

Er is aan de lokale spelers begrip gevraagd voor dit experiment. Echter konden de spelers weinig begrip tonen, omdat zij vinden dat hiermee het Surinaamse voetbal in zijn algemeenheid niet wordt gediend. "Wanneer krijgen wij dan de kans om mee te liften met onze broeders van overzee", was een van de felle reacties. Er is niet eens een trainingssessie gepland met deze spelers. Ook vinden de spelers dat in plaats van de vijf spelers van de lokale competitie met een vreemde nationaliteit, de SVB liever had gekozen voor vijf voetballers met de Surinaamse nationaliteit om mee te liften. De spelers overwegen om niet op te dagen bij het ABCS-toernooi. "Laat ze de spelers uit Nederland dan halen om deze wedstrijden te spelen", was ook een kritiek vanuit de zaal.

Ala-D Media
Advertenties