Unasur en Suriname kijken uit naar opheffing embargo Cuba
24 Dec 2014, 04:00
foto


In een verklaring uit de Unie van Zuid-Amerikaanse Naties (Unasur) haar tevredenheid over de aangekondigde normalisering van banden tussen Cuba en de Verenigde Staten van Amerika. Op 17 december werd aangegeven door de Amerikaanse president Barack Obama en diens Cubaanse ambtgenoot, Raúl Castro dat er overgegaan wordt tot normalisering van de relatie tussen beide landen.

Unasur bevestigt tevens dit proces standvastig te zullen blijven ondersteunen in de hoop dat de betrekkingen volledig hersteld worden. Ze spreekt de hoop uit dat de commerciële, financiële en economische blokkade tegen Cuba spoedig tot het verleden kan gaan behoren, zoals op diverse fora is benadrukt door de lidlanden.
Volgens Unasur kan deze stap ook bijdragen tot het waarborgen van vrede en dialoog op het westelijk halfrond.

Suriname heeft zich ook aangesloten in de rij van landen die intussen hun bijzondere waardering hebben kenbaar gemaakt over de historische stap tussen beide landen. President Desi Bouterse heeft in een brief aan Obama en Castro de beslissing toegejuicht. Dit is een nieuwe fase in de relatie tussen de VS en Cuba, schreef Bouterse. Er is 56 jaar gedaan over de weg naar normalisatie. De president hoopt dat het Amerikaanse congres het embargo tegen Cuba opheft, want dat is de kern van de zaak.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April