Twee opvallende berichten over politici
24 Dec 2014, 08:00
foto


Vorige week zijn enkele opvallende berichten verschenen op de site van Starnieuws te weten:
1- Verklaring van de heer Doekhie waarom hij de DNA vergadering niet bijwoont
2- De heer R.Brunswijk wil NPS voorzitter groeten.
Assembleelid de heer Rashid Doekhie haalt naast zijn privézaken o.a. ziekte en politieke veldwerk aan, dat de verkiezing voor de deur staat en hij werkt om meer zetels te behalen voor zijn partij NDP. Met mijn denkvermogen kan ik er niet bij, dat een assembleelid dat gekozen is om zijn district te vertegenwoordigen en dient op te komen voor de belangen van de gemeenschap, zich nu al bezig houdt met de volgende verkiezing. Hij is gekozen om tot de eerstkomende verkiezing te werken voor en in het belang van zijn achterban in de plaats waar hij gekozen is. In plaats daarvan is hij bezig om zijn zetel veilig te stellen voor de volgende regeerperiode. Hij geeft aan dat hij bij voorbaat al weet dat de vergaderingen niet zullen doorgaan wegens ontbreken van quorum. Hier werkt hij zelf direct mee aan en pleegt sabotage van politiekvoering. Zijn standpunt is strooien van zand in de ogen van zijn kiezers om niet aanwezig te zijn op de vergaderingen. Hoewel min of meer bekend is dat de heer Doekhie bepaald deel van de vergoeding voor de werkzaamheden in het DNA niet opeist, is het duidelijk dat hij zich moet inzetten voor de welvaart van zijn district.

Hij vergeet dat ieder gekozen assembleelid verplicht is de vergaderingen bij te wonen ongeacht als die doorgaan of niet. In elk geval dient elke parlementariër aanwezig te zijn in de vergaderzaal om adequaat te kunnen beslissen, afhankelijk van de situatie of hij de presentielijst zal tekenen of niet. Iedere volksvertegenwoordiger is gehouden om zijn/haar plichten na te komen en dat is een bijdrage leveren aan besluitvormingen die leiden tot uitvoering van de regeringsbesluiten. Tenslotte worden zij voor de prestaties betaald uit gemeenschapsgeld. Ik kan een gezegde uit het verleden nog herinneren:
WINTIE WAAI, LANTI PAI.

Het moet duidelijk zijn dat de overheid geen filantropische instantie is en iedereen moet 100% tegenprestaties leveren. Wellicht is voor de heer Doekhie terzake het financiële gewin een verzachtende situatie, maar toch dient ook hij zijn volk te dienen. Daarom is aanwezigheid van ieder parlementslid dringend noodzakelijk, omdat ze daarvoor worden betaald met geld van de belastingbetalers. Wil een lid desondanks niet aanwezig zijn en werken aan kiezerswerving voor de volgende verkiezing om op deze wijze zijn plaats veilig te stellen, laat hij dan onbetaald verlof opnemen of zijn plaats in DNA overdragen aan een ander. De promotie activiteiten voor de verkiezing horen gedaan te worden in eigen vrije tijd en niet onder de werktijd van je baas (het parlement). Constatering van velen is dat niet alleen deze meneer zich schuldig maakt aan afwezigheid, maar er zijn meer parlementsleden die schitteren van afwezigheid en parasiteren op het gemeenschapsgeld. De overheid en het parlement als werkgever is daar zelf ook behoorlijk schuldig aan doordat zij niet tot nauwelijks controle op aanwezigheid en prestaties uitoefent en niet durft de misstanden aan te pakken.

Let wel! Een assembleelid is geen uitvoerder van besluiten welke door de regering zijn genomen en door het parlement zijn goedgekeurd (belangenverstrengeling). Ieder parlementslid is medebewaker en controleur van de besluiten. Zonder twijfel moet worden erkend dat een parlementslid niet eenmaal 24 uur bezig is te inventariseren wat zijn kiesdistrict nodig heeft. Deze dient te worden gedaan als de tijd daarvoor het toelaat. Dus de regering moet in dit soort zaken maatregelen nemen.

Een tweede geval is dat de heer Brunswijk doodleuk de vergadering van NPS binnenloopt om de voorzitter te groeten en zegt tegen de aanwezigen dat deze partij een goede is. Hij heeft goede ervaring met de partij, die ook goed is voor de ontwikkeling van het land. Het vreemde is dat hij de bedoelde partij heftig bestrijdt als coalitielid en nu komt hij met mooie woorden. Is dit toevallig een aanzoek van een knappe politieke loverboy die een sier wilt maken naar een knappe politieke schoonheid? Is zijn bedoeling om politieke overspel te plegen en buitenechtelijk politieke kinderen (kiezers) te verwekken? Hoe geloofwaardig is hij naar de gemeenschap toe met zijn aanzoek? Wilt de gemeenschap verbasterde politieke kinderen (overlopers) in haar midden hebben waarop er geen enkel zicht zal zijn? Deze en nog veel meer aandachtspunten blijven open. De gemeenschap zal op al deze zaken antwoord moeten vinden en kritisch de handel en wandel van deze figuren moeten volgen.

Sewdat Soekhoe, Nederland.
Advertenties