Behoeftigen uit Para krijgen kerstpakketten
22 Dec 2014, 20:30
foto
Soldaat Erick Limon van het Leger des Heils, overhandigt een levensmiddelenpakket aan een seniorenburger van Para. (Foto: BIC-Para)


Uit de opbrengst van de kerstpottencollecte heeft het Leger des Heils op het commissariaat van Para 100 levensmiddelenpakketten geschonken aan minderbedeelden, mensen met een beperking en senioren uit dat district. Dit gebeurt al voor de vierde keer. Erick Limon, soldaat van het Leger des Heils, zegt dat de bijdrage van de media in Suriname geleid heeft tot verdubbeling van de opbrengsten uit de collecte. Het is de bedoeling deze pakketten landelijk uit te delen aan behoeftigen.

De mensen die voor een pakket in aanmerking kwamen, mochten zich vorige week registreren bij het Burger Informatie Centrum (BIC). Het pakket omvat levensmiddelen met een waarde van ongeveer SRD100. Eerder op de dag zijn ook pakketten verstrekt aan een groep behoeftigen op een verzamelpunt te Lelydorp, meldt het BIC-Para.

Het Leger des Heils is een christelijke organisatie die zich bezighoudt met evangelisatie, reclassering, maatschappelijke opvang en ontwikkelingssamenwerking. In 1924 vestigde de organisatie zich in Suriname en zorgt nu al 90 jaar voor kerkelijke onderrichting met sociale ondersteuning. “De oprichter van het Leger des Heils, William Boosh, liet altijd blijken dat niet alleen het “Woord van God” verkondigd moet worden, maar ook zijn liefelijkheid in sociale gebaren. De leuze van de oprichter: “Heart to God and Hand to man” wordt door het Leger des Heil steeds gepropageerd”, zegt Limon.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April