VHP uit felle kritiek op regering over corruptie en criminaliteit
22 Dec 2014, 19:00
foto
Ressortvergadering van de VHP in Tammenga. (Foto: Mediacommissie VHP)


Tijdens verschillende ressortvergadering die de VHP afgelopen weekend heeft gehouden, is sterk de nadruk gelegd op het bestrijden van corruptie. Herstel van het veiligheidsgevoel, aanpak corruptie, onderwijsbeleid, sociaal zekerheid zijn prioriteiten voor de partij. VHP-voorzitter Chan Santokhi zei dat hij niet twijfelt over de overwinning. Zaken die hij aanhaalt, zullen na 25 mei worden uitgevoerd.

Ondervoorzitter Radjkoemar Randjietsingh maakt zich ernstige zorgen over de toenemende invloed van de regering op het Openbaar Ministerie en de rechterlijke macht. Hij gaf aan dat de regering miljarden heeft uitgegeven zonder daarbij de verdiencapaciteiten van de Staat te verbeteren.

Santokhi zei dat het land verscheurd wordt door onbehoorlijk bestuur. Hij wees erop dat de politie verantwoordelijkheden van zich afschuift en daardoor niet in staat is haar taken effectief uit te voeren. Hij merkte op dat de ordening van de goudsector heeft geleid tot grotere chaos in deze sector, daarbij verwijzend naar de wildgroei in deze sector die leidt tot ernstige kwikverontreiniging in het binnenland.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April