NPS ingenomen met herstelde banden Cuba-VS
22 Dec 2014, 12:00
foto


De Nationale Partij Suriname (NPS) juicht de herstelde banden tussen Cuba en de Verenigde Staten van Amerika toe. Een lang gekoesterde wens die uitgesproken en ondersteund is door diverse Surinaamse regeringen waarin de NPS geparticipeerd heeft onder leiding van president Ronald Venetiaan is in vervulling gegaan, zegt de partij.

Suriname heeft steeds het jarenlange handelsembargo dat door de VS gelegd is op Cuba, met zeer nadelige gevolgen voor de Cubaanse bevolking, bij diverse gelegenheden in diverse resoluties van de Organisatie van Amerikaanse Staten, de Verenigde Naties en de Organisatie van Niet Gebonden Landen afgekeurd.
Wanneer politieke beslissingen genomen worden, moet altijd in ogenschouw genomen worden de invloed die deze hebben op de respectieve gemeenschappen en in dit specifiek geval op de bevolking van zowel Cuba als VS.

Met bijzondere belangstelling en zeker ook betrokkenheid als Caribisch land kijkt de NPS uit naar verder te nemen stappen naar volledig herstel van de bijkans 50 jaren durende vertroebelde relatie tussen beide staten. De NPS draagt eerbiediging van mensenrechten, democratie en de rechtstaat heel hoog in haar vaandel en kijkt samen met de wereld uit naar verdere stappen vooruit in deze hernieuwde relatie, mede op basis van deze principes.

Met eerbied en respect huldigt de NPS de Rooms-katholieke Paus Franciscus voor zijn onvermoeibare inzet om de VS en Cuba om de tafel te krijgen voor deze doorbraak voor beide volkeren in het algemeen, maar ook voor de landen van ons halfrond in het bijzonder.
De NPS staat volledig achter deze positieve ontwikkeling in het bereiken van verdere vrede in de wereld en kijkt uit naar volledig herstel en samenwerking van beide landen ten faveure van hun beide volkeren.


Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April