Baasa en NDP werken samenwerking uit
23 Dec 2014, 01:00
foto
NDP-leider president Desi Bouterse en Baasa-voorzitter Nicolaas begroeten elkaar in Moengo. (Foto: Baasa)


De politieke partij Baasa (omhelzen), onder leiding van Nicolaas Priesierie, en de NDP hebben de intentie uitgesproken om met elkaar samen te werken. Een gezamenlijke commissie die de samenwerking uitwerkt, is vrijdag in Moengo ontvangen door NDP-voorzitter, president Desi Bouterse.

Johnynash Zorgvol, tweede secretaris van Baasa deelt mee dat de gesprekken vergevorderd om tot een samenwerking te komen. Baasa wil een meerwaarde zijn voor de Mega Combinatie/NDP. Volgens Priesierie kan Suriname een absoluut welvaartsland worden. "Deze president doet het goed; hij krijgt nog vijf jaar van ons", zegt de Baasa-voorzitter.

Baasa deelt in een persbericht mee vooral in de districten Marowijne, Brokopondo en Sipaliwini een grote achterban te hebben. Volgens Priesierie zal er een definitieve politieke verschuiving plaatsvinden. Deze combinatie moet alle drie zetels van Marowijne veroveren om zaken versneld te realiseren.

Deze partij is in april opgericht door een groep uit Seeka. Paul Abena, voorzitter van Seeka, werd in 2012 afgezet tijdens een algemene leden vergadering. Er was een motie ingediend door de bestuursleden, onder aanvoering van Priesierie. De rechter heeft bepaald dat deze vergadering onrechtmatig was en Abena de voorzitter is van de partij. Na dit vonnis werd Baasa geproclameerd.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April