Oplevering vuilstortplaats Coronie komend jaar
22 Dec 2014, 01:00
foto


De oplevering van de vuilstortplaats in het district Coronie zal het komende jaar geschieden. Dit zegt districtscommissaris van Coronie, Aroenkoemar Ramdhani, aan Starnieuws. Het gebied is al ontbost. Ook de weg naar de plek is al aangelegd. Deze is een kilometer lang.

Ramdhani merkt op dat dit terrein waarvan de vuilstortplaats deel uitmaakt, twee hectare groot is. De vuilstortplaats ligt te Soemboredjo, ten noorden van Totness. De dc benadrukt dat er een studie is gedaan door het Nimos. Er is een consultant aangetrokken om een studie te maken. Hiervoor heeft het DLGP betaald. De richtlijnen komen van Nimos.

Het werk van de vuilstortplaats is gegund aan het aannemersbedrijf Sewbaran. De vuilstortplaats ligt in een bewoond gebied. Verwerking van het vuil zal volgens de richtlijnen van het Nimos gebeuren. Het vuil zal niet verbrand worden, maar plat gestampt worden. Daarna zal er zand erover heen gegooid worden. In het begin hebben de bewoners geklaagd over de enorme stank die er heerste. Toen werd er besloten om driekwart van de vuilstortplaats te sluiten en slechts 600 vierkante meter ervan te gebruiken.

Wanita Ramnath
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March