Bewoners Redi Doti en omgeving dolgelukkig met brug
21 Dec 2014, 20:00
foto
De Carolinabrug over de Surinamerivier is vanmiddag feestelijk in gebruik genomen. (Foto: René Gompers)


De Carolinabrug over de Surinamerivier is vanmiddag feestelijk in gebruik genomen. President Desi Bouterse kwam na de officiële opening aan en heeft net als de massa dat eerder deed, ook over de brug gelopen. Vicepresident Robert Ameerali en minister Rabin Parmessar van Openbare Werken hebben het lint doorgeknipt. Daarna werd de brug met bier besprenkeld en een pagara werd afgeschoten. Dansend met sambura en brassband liep de massa over de brug naar het dorp Redi Doti.

Parmessar zei net als diverse andere sprekers dat nu de ontwikkeling van de dorpen in versneld tempo ter hand zal worden genomen. Volgens dorpshoofd van Redi Doti tevens assembleelid Lesley Artist, zal het hele land profijt hebben van de brug. Hoewel de brug officieel in gebruik is genomen, moeten de wegen nog worden geasfalteerd. De aanvaarbescherming moet ook worden afgemaakt. De vaste oeververbinding is 204 meter lang en 12 meter breed. Er is ook gezorgd voor een apart loopgedeelte voor voetgangers.

De mensen waren teleurgesteld dat de president er in eerste instantie niet bij was. Er is lang op hem gewacht. Uiteindelijk werd besloten om zonder het staatshoofd over te gaan tot de ceremoniële handelingen. Toen het gezelschap al een tijdje in Redi Doti gearriveerd was, kwam Bouterse aan. Hij werd met veel blijdschap ontvangen in het dorp waar de mensen uit hun dak gaan. Er zal tot diep in de nacht worden gefeest.

René Gompers
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March