FFM sluit jaar af met 'Doorgeefschaaktoernooi'
21 Dec 2014, 10:00
foto


Schaakvereniging Free First Move (FFM) heeft zaterdag het schaakjaar feestelijk afgesloten in de Pilot Lounge te Zorg en Hoop Airport. De oudercommissie van FFM had een kerstbrunch georganiseerd voor de jeugdige schakers. Naast de verschillende muzikale optredens van de schakers en het gezellig samenzijn werd er ook deelgenomen aan het 'Doorgeefschaaktoernooi'. Dit is een variant op het schaakspel, waarbij twee teams van elk twee personen in twee gelijktijdig, naast elkaar gespeelde schaakpartijen het tegen elkaar opnemen. Bij dit variant mogen stukken die zijn veroverd worden doorgegeven aan de andere teamgenoot om het in de wedstrijd toe te voegen.

Aan het doorgeefschaaktoernooi hadden 40 jeugdige schakers deelgenomen. Fardeen Niamat die samen met Shriya Kalka een team vormde werd ongeslagen kampioen van dit toernooi. Gaithan Gajapersad en Shamaira Bhagwandas werden semi-kampioen en Varan Mahabir en Swastika Ramautarsing eindigden op de derde plek, meldt FFM.

Namens de ouders en schakers bedankte Reshmie Bihariesingh de coördinator Rudie Tjong Tjin Joe en de schaakinstructeurs: Vishay Hardwarsing, Manish Ramjiawan, Calvin Tjong Tjin Joe, Elysia Chou, Viresh Giasi en Stephan Loor. Hardwarsing die namens de FFM leiding het woord voerde, is ervan overtuigd dat de talentvolle jongeren zich door blijven inzetten en in de toekomst uitmuntende prestaties zullen leveren. Er werd een korte review gegeven over de prestaties van FFM in het schaakjaar 2014, met als een van de hoogtepunten deelname van de U-10 speler Fardeen Niamat aan het Caribbean Chess Carnival toernooi in Trinidad, waarbij hij het kampioenschap behaalde.

FFM zal weer op 10 januari 2015 beginnen met de schaaklessen en de laddercompetitie. Na het succes van de eerste Rotary Business Chess Tournament is FFM van mening om dit evenement in het jaar 2015 wederom te organiseren, alsook de zeer geslaagde FFM schaakrally en het eerste Open Doorgeefschaaktoernooi.
Advertenties