Leger des Heils heeft een succesvol jubileumjaar
21 Dec 2014, 01:00
foto
First lady Ingrid Bouterse-Waldring reikt het eerste kerstpakket uit. Majoor Vilece Thomas kijkt toe. (Foto: Raoul Lith)


“Het leger des Heils is een kenmerk in onze samenleving dat niet meer weg te denken is en wij zijn enorm dankbaar voor de inzet op verschillende gebieden. Dit is de mooiste tijd van het jaar om velen te voorzien van een pakket, want kerstfeest brengt een boodschap van licht in de donkere dagen", zei first lady Ingrid Bouterse-Waldring tijdens de overhandiging van kerstpakketten door de organisatie aan minderbedeelden uit de samenleving. Het Leger des Heils is sinds 1924 actief in Suriname en heeft een succesvol jubileumjaar met veel positieve ontwikkelingen.

De echtgenote van de president benadrukte dat iedereen op zijn eigen manier een bijdrage kan leveren aan vrede door verdraagzaam te zijn, lief te zijn en elkaar met respect te behandelen. Ze bedankte ook de samenleving voor de gulle bijdrage aan de kerstpottenactie van het Leger des Heils.
“Toen we begonnen waren we erg twijfelachtig, nu zien we dat veel mensen in Suriname geld geven, kinderen, ouderen, iedereen. Vanwege de hulp van de samenleving kunnen we dit jaar meer mensen dan ooit tevoren dienen. Mijn werk is ervoor te zorgen om mensen een lach op hun gezicht te brengen. Mensen hebben heel grote en kleine bedragen gegeven, en ik ben blij daarmee”, zegt majoor Vilece Thomas.

Succesvol jaar
Nancy de Ramdanie, voorzitter van de raad van Advies van het Leger des Heils, zegt dat 2014 een meer dan succesvol jubileumjaar van het Leger des Heils is geweest. Er is een hoofdgebouw en jeugdgebouw van de organisatie betrokken.
Ook is de kerk opgeknapt en zijn er plannen om een groter kerkgebouw op te zetten. Voor het eerst in bijna 60 jaar heeft een overste van de organisatie, wereld generaal, André Cox, Suriname bezocht. De Ramdanie zegt dankbaar te zijn voor alle hulp die van sponsoren en de samenleving is gekomen tot nu toe tijdens de inzamelingsactie. Zij verwacht aan het eind meer dan SRD 300.000 op te halen tijdens de meest succesvolle kerstpottenactie. Ze hoopt ook dat er structureel meer vrijwilligers zich aanmelden, ook buiten de kerstperiode. “We hebben het als Leger des Heils heel hard nodig”, deelt ze mee.

In totaal worden 2000 pakketten verstrekt. Hiermee is de kerstpottenactie nog niet ten einde. Het geld dat gedoneerd wordt, is niet alleen voor de pakketten, maar er wordt ook geïnvesteerd in het kindertehuis, een tehuis voor senioren en een opvangcentrum van het Leger des Heils. Ook geeft de organisatie elke dag voeding aan mensen die het moeilijk hebben.

Raoul Lith
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March