Somohardjo: Politieke coup Bouterse mislukt bij PL
20 Dec 2014, 12:00
foto
PL-voorzitter Paul Somohardjo


Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, zegt aan Starnieuws dat zijn partij uit de coalitie is gezet, omdat er een politieke coup gepleegd zou worden. "Getracht is om de ministers Soewarto Moestadja, Raymond Sapoen en de assembleeleden Soetimin Marsidih en Diepakkoemar Chitan los te weken uit Pertjajah Luhur. Er waren gesprekken hiertoe gevoerd. Maar deze politieke coup is mislukt en nu zit de coalitie met de gebakken peren", stelt Somohardjo.

De politicus reageert hiermee op de uitspraken van assembleelid Theo Vishnudatt (Mega Combinatie/NDP) die aangeeft dat de PL om landsbelang uit de coalitie is gezet door president Desi Bouterse. Somohardjo merkt op dat het een complete misrekening is geweest van Bouterse om de PL op 14 april vorig jaar uit de coalitie te zetten. "Dit kwam als een donderslag bij heldere hemel. Het heeft niks met chantagepolitiek te maken", benadrukt Somohardjo. Hij is er trots op dat het Bouterse niet gelukt is om verdeeldheid te zaaien in de PL, zoals hij dat gedaan heeft bij de rest van de coalitiepartners.

"Als PL weloverwogen uit de coalitie is gezet en rekening gehouden zou zijn met het quorum-probleem, hoe is er dan na 1 oktober niet meer vergaderd?", kaatst Somohardjo terug. Hij haalt aan dat het toen al bekend was dat de parlementariërs van Nieuw Suriname een eigen koers opgingen. "Vishnudatt komt niet meer terug als parlementariër en Jenny Simons wordt geen assembleevoorzitter meer", voorspelt Somohardjo.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March