Defensie reikt Gouden Medaille 'Trouwe Dienst' uit
20 Dec 2014, 02:00
foto
Een deel van de militairen met hun Gouden Medaille 'Trouwe Dienst'. (Foto: René Gompers)


In de Memre Buku Kazerne zijn gisteren 161 militairen gehuldigd met de Gouden Medaille Trouwe Dienst. Het gaat om militairen die 25, 30 en 35 jaren onafgebroken hun krachten hebben gegeven aan het ministerie van Defensie. Minister van Defensie, Lamuré Latour, heeft zijn waardering uitgesproken over de gedecoreerden en drukte hen op het hart om voorbeeldig te blijven. Latour is ook zeer goed te spreken over het afgelopen jaar op zijn ministerie.

In totaal zijn er 344 personen in dienst van het ministerie gehuldigd. Een dag eerder zijn er 183 bronzen en zilveren medailles uitgereikt aan hen die 10, 15 en 20 jaar in dienst zijn van het departement. De medaille ‘Trouwe Dienst’ is een zichtbare waardering voor trouw, loyaliteit, discipline en volharding, stelt de minister. “Dit is een teken van onze waardering. Geniet u van dit moment in uw carrière en blijft u op de ingeslagen weg, de hoofdweg, de defensieorganisatie.”

Latour deelt mee dat hij met een tevreden gevoel het jaar zal afsluiten. “We hebben heel veel van de gestelde prioriteiten gehaald. De belangrijkste waren de opleidingen. Er zijn nog nooit zoveel opleidingen in zo een korte tijd in de organisatie geweest.” Er zijn militairen in verschillende rangen intern en in het buitenland getraind. Binnenkort zullen na training en opleidingen 300 militairen worden bevorderd. Latour zegt dat hij bij de officiële jaarafsluiting dieper zal ingaan op de gehaalde doelen van Defensie.

René Gompers
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March