Vishnudatt: PL om landsbelang uit coalitie gezet
20 Dec 2014, 08:00
foto
Assembleelid Theo Vishnudatt


Assembleelid Theo Vishnudatt (Mega Combinatie/NDP), vindt dat de oppositie naïef is als ze denkt dat regeringsleider Desi Bouterse er niet bij stil heeft gestaan dat er een quorum-probleem zou kunnen ontstaan door Pertjajah Luhur (PL) de laan uit te sturen. De politicus vindt dat het niet om stoerdoenerij ging van Bouterse. Hij heeft gekozen voor het belang van het land door de PL uit de coalitie te zetten.

Vishnudatt zegt aan Starnieuws dat vorige beleidsmakers partijbelang boven dat van de gemeenschap hebben gesteld. "De NDP duldt geen chantage! Wat denkt de oppositie, dat de NDP niet kan rekenen? En de rekensom is simpel, zelfs Somohardjo kan het antwoord vinden: 21+5+6- 6= 26, een marginale meerderheid. Bouta is geen Vene! En dat is het verschil. De PL-fractie is niet uit ideologische redenen, zo zij die heeft, uit de regeercoalitie gestapt, maar ze is door de NDP op grond van partij-ideologische redenen uit de regeercoalitie gezet: de NDP laat niet met zich sollen als door chantage van wie dan ook, het belang van de samenleving wordt vertrapt!", betoogt Vishnudatt.

De politicus vindt het verwijt, dat de vorige oppositie ook geen quorum verleende, kant noch wal raken. De toenmalige oppositieleden hebben consequent de presentielijst getekend, waardoor volgens het huishoudelijk reglement DNA-vergaderingen konden aanvangen, stelt hij. De boycott-houding van de oppositie is een ernstig plichtsverzuim naar haar kiezers toe en het vertrouwen van deze kiezers in het individuele oppositielid is door deze opstelling zeer ernstig geschaad, meent Vishnudatt.

"De lijn doortrekkend moeten leden die vergaderingen boycotten, ook afzien van hun maandelijkse schadeloosstelling van bijkans SRD 15000. Om geloofwaardig over te komen moeten ze die moed wel kunnen opbrengen! De behandeling van de begrotingen 2015 van de diverse ministeries verkeert door deze ondoordachte obstructie-politiek van de oppositie in de gevarenzone. Maar geen nood: direct na de verkiezingen van mei zal de begrotingsbehandeling voor het dienstjaar 2015 door deze zelfde voorzitter Simons op de agenda worden geplaatst; daar zorgt ongetwijfeld het kiezerscorps wel voor!", voorspelt Vishnudatt.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April