Tiener in seksvideo wordt afgeschreven van school
18 Dec 2014, 12:30
foto


De tiener die op de video orale seks bedrijft met een leeftijdsgenoot wordt van de muloschool afgeschreven. Zij wordt op een andere onderwijsinstelling geplaatst. Ook de jongen die er plezier aan had, wacht hetzelfde lot. Dit besluit zou door de inspectie van het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling zijn genomen. Ook de jongens die toekeken, worden gestraft.

“We kunnen ons deels terugvinden in de beslissing. Het meisje moet weggehaald worden uit haar omgeving want eenieder kent haar”, vindt Marisa Meye, voorzitter van het Mulo-Directeurenberaad aan Starnieuws. De beste oplossing is volgens haar dat naast afschrijving ook strakke begeleiding plaatsvindt zodat dit gedrag zich niet herhaalt.

Meye noemt bijvoorbeeld begeleiding bij Opa Doeli, waar er personen zijn die speciaal zijn opgeleid in het omgaan met zulke situaties. “Als zo rigoureus wordt opgetreden zullen anderen zich bedenken voordat zij overgaan tot zulke zaken”, meent Meye. De videofilm is via het internet verspreid. Vooral op de social media site Facebook zou het door velen zijn gedeeld. Volgens de politie is het verspreiden van zulke films strafbaar. De afdeling Jeugdzaken is bezig met het onderzoek, meldt politiewoordvoerder Humphrey Naarden.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April