Studenten krijgen mogelijkheid voor studie in Brazilië
18 Dec 2014, 03:00
foto
Onderdirecteur Geopolitieke Zaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken en Jack Menke, voorzitter van Suribraz wisselen de getekende documenten uit. (Foto: Buza)


Op het ministerie van Buitenlandse Zaken vond de ondertekening plaats van een intentieverklaring met de Stichting SuriBraz Academic Network (Suribraz). Namens het ministerie tekende onderdirecteur Geopolitieke Zaken Michiel Raafenberg en namens Suribraz voorzitter Jack Menke. Suribraz is een stichting bestaande uit alumni die in de periode 1984-1997 hebben gestudeerd in Brazilië. Het doel is om wederom personen in de gelegenheid te stellen om in het buurland te studeren.

Het voornemen van deze stichting ligt geheel in lijn met de visie van de regering, zegt Buitenlandse Zaken. De regering heeft de sectoren mijnbouw, internationaal onderhandelen, ict, agroprocessing, medisch en accountancy geïdentificeerd. Buitenlandse Zaken heeft het initiatief genomen om de visie van de regering te verwoorden door het ondertekenen van een memorandum of understanding met SuriBraz, met o.a. de volgende doelstellingen:
- Het bevorderen van de studiemogelijkheden op bachelor-, master- en PhD-niveau.
- Het verrijken van wederzijdse kennis over Suriname en Brazilië in beide landen.
- Het versterken van wetenschappelijk kader van Surinaamse onderzoeks- en onderwijsinstituten en bedrijven.

De basis voor deze samenwerking is de culturele overeenkomst van 1976 tussen de Federatieve Republiek Brazilië en de Republiek Suriname. Hierin waren onder meer universitaire samenwerking en uitwisseling van docenten en wederzijdse erkenning van diploma’s genoemd. Dit heeft ertoe geleid dat van 1984 tot 1997 132 studenten zijn afgereisd naar Brazilië, van wie 117 zijn afgestudeerd. Tachtig procent woont en werkt in Suriname.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April