Simons treedt in overleg met fractieleiders
18 Dec 2014, 04:00
foto


Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft over de impasse waarin de volksvertegenwoordiging is beland, besproken met verschillende fractieleiders. Sinds 1 oktober heeft het parlement geen openbare vergadering kunnen houden, wegens gebrek aan quorum. In haar eigen gelederen worden vergaderingen geboycot. Gezien de omstandigheden zal het niet lukken om in december quorum te hebben, als de oppositie niet meewerkt.

Starnieuws verneemt dat Simons vandaag een fractieleidersoverleg heeft om na te gaan hoe partijen minimale afspraken kunnen maken, opdat het parlementaire werk kan worden voortgezet. Het was de voorzitter van de Surinaamse Partij van de Arbeid, Guno Castelen, die Simons als eerste opgeroepen had om in overleg te treden met de oppositie.

De oppositionele partijen willen wel meewerken om diverse wetten, zoals de begroting, de Advocatenwet, de Dierenwet, Anti-Corruptie en de dubbele nationaliteit, te behandelen in De Nationale Assemblee. De oppositie is een absolute tegenstander van de ontwerpwet constitutioneel hof, die voor vandaag weer op de agenda staat. Afhankelijk van de uitkomst van het fractieleidersoverleg en de huishoudelijke vergadering, zal besloten worden hoe de volksvertegenwoordiging verder gaat tot de recesperiode die een maand voor de verkiezing ingaat.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March