Bouterse sleept Santokhi voor het gerecht
18 Dec 2014, 06:00
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi tijdens de vergadering van Pertjajah Luhur op Lelydorp.


President Desi Bouterse sleept VHP-voorzitter Chan Santokhi naar de groene tafel voor uitspraken die hij heeft gedaan op een vergadering van Pertjajah Luhur te Lelydorp op 23 november. Santokhi zei onder andere dat Bouterse de drugsmaffia van Colombia naar Suriname heeft gebracht. Hij heeft volgens de VHP-voorzitter Suriname in de greep van de drugscriminelen gebracht. “Dat mi kan tak’ lek’ skowtu", stelde Santokhi op de vergadering. De uitspraken zijn via diverse media gepubliceerd.

De rechtszaak gaat vandaag voor. Nailah van Dijk van het Advocatenkantoor Van Dijk-Silos, is de gemachtigde van de president, terwijl Gerold Sewcharan Santokhi verdedigt. Starnieuws verneemt dat de president eist dat de VHP-voorzitter zijn verontschuldigingen aanbiedt.

Santokhi zei dat Bouterse Suriname ook in handen gebracht heeft van wapenhandelaren. "En alsof dat nog niet voldoende is, a man e tyar’ wan tra internationaal terrorist kon: a man e tyar’ Hezbollah kon ini a kondre. Zo gaat hij om met het vraagstuk van onafhankelijkheid in het land,” betoogde de VHP-voorzitter, die ook minister van Justitie en Politie is geweest en daarvoor commissaris van politie.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April