Raadslieden willen Guyanezen horen in mensensmokkelzaak
18 Dec 2014, 08:00
foto


De raadslieden Frank Truideman en Gregory Sitaram willen de vijf uitgezette Guyanezen die slachtoffer van mensenhandel zijn geworden, horen op de rechtszitting.

In deze zaak staat Dipak J. terecht. De landbouwer uit het district Nickerie wordt verdacht van mensensmokkel, mensenhandel en illegaal vuurwapenbezit. De politie van Nickerie heeft hem in verzekering gesteld voor mensenhandel. Hij zou vijf Guyanese mannen die illegaal in Suriname vertoefden, hebben gedwongen arbeid te verrichten op zijn areaal in Nickerie.

Raadsman Sitaram zegt dat zij het belangrijk vinden om de vijf mannen te horen, omdat zij verklaringen tegen hun cliënt hebben afgelegd. De verdachte ontkent dat hij iets te maken heeft met mensensmokkel en -handel. Voor waarheidsvinding vinden beide raadslieden het belangrijk om de slachtoffers te horen in de rechtbank. Deze zaak zal op 9 januari voorgaan.

Deze zaak kwam aan het rollen nadat de mannen kans hadden gezien om te vluchten en aangifte te doen bij de politie in Nickerie. De slachtoffers zijn met medewerking van de Guyanese autoriteiten overgebracht naar Guyana.

Wanita Ramnath
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April