Vijfde keer dezelfde Assembleevergadering uitgeschreven
18 Dec 2014, 01:00
foto


Voor de vijfde keer sinds 13 november schrijft assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons een openbare vergadering uit met dezelfde agendapunten. Om 10.30 uur is een huishoudelijke vergadering gepland en om 13.00 uur de openbare vergadering met de ontwerpwet constitutioneel hof bovenaan. De coalitie zal niet in staat zijn om 26 leden op de been te brengen. Noreen Cheung heeft haar verblijf in het buitenland verlengd en Rashied Doekhie is weer niet van plan de vergadering bij te wonen.

Doekhie blijft bij zijn standpunt dat hij het politieke veldwerk prioriteit geeft. Bovendien laat zijn gezondheid het niet toe om zonder zekerheid dat er quorum is, naar De Nationale Assemblee te gaan. Doekhie zegt aan Starnieuws dat de druk nu wordt opgevoerd, terwijl partijgenoten maandenlang uitlandig waren. "Als de vele dienstreizen worden ondernomen of mensen om persoonlijke redenen uitlandig zijn, waren de vergaderingen niet belangrijk", stelt Doekhie tegenover Starnieuws. Hij merkt op dat hij geen enkele dienstreis heeft ondernomen en de afgelopen vier jaren ook geen declaraties heeft gedaan van zijn reis- en verblijfkosten. "Toen ik nodig was, was ik tot in de kleine uren in het parlement, ondanks mijn gezondheidssituatie", zegt Doekhie.

De politicus merkt op dat hij niet is aangesproken door de voorzitter van de partij of andere structuren. "Alle coördinatoren van de districten, assembleeleden, ministers en andere kopstukken waren dinsdag in Ocer. Ik doe mijn werk en voor mij is het belangrijk dat we hard werken om de verkiezingen in mei te winnen", benadrukt Doekhie. "Ik ga alleen naar de vergadering voor wetten zoals de aanvullende begroting en die van Binnenlandse Zaken. Er zijn extra middelen nodig in verband met de verkiezingen". Doekhie was woensdag met NDP-voorzitter Desi Bouterse nog naar Coronie voor een structurenvergadering en andere activiteiten in het district.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April