Seniorenburgers genieten van kerstbijeenkomst
17 Dec 2014, 02:00
foto
President Desi Bouterse en zijn echtgenote op de foto met seniorenburgers. (Foto: Raoul Lith)


Meer dan duizend seniorenburgers hebben dinsdag genoten van de kerstbijeenkomst die jaarlijks in het Flamboyantpark wordt gehouden. First lady Ingrid Bouterse-Waldring en echtgenotes van regeringsleden hebben evenals voorgaande jaren de senioren voor de vierde keer bediend. De first lady vindt het jammer dat er seniorenburgers teleurgesteld moesten worden bij de poort. “Wij konden deze mensen niet doorlaten, omdat zij waren voorzien van een valse uitnodigingskaart”.

Volgens de echtgenote van de president zijn er dit jaar 1250 kaarten verdeeld over de verschillende tehuizen en organisaties waar de ouderen contact mee hebben. “Zij mogen dan zelf bepalen wie hier aanwezig is. We vragen wel dat ze steeds andere mensen sturen indien dat mogelijk is, zodat iedereen een kans krijgt”, zegt Bouterse-Waldring. Ze begrijpt dat eenieder aanwezig wil zijn, “maar organisatorisch zou het niet haalbaar zijn om de mensen met valse kaarten toch toe te laten”. Het is nog onduidelijk hoeveel valse kaarten zijn genoteerd.

De seniorenburgers genoten van de komst van president Desi Bouterse. In koor zong de zaal mee, toen de president samen met een neef van Max Nijman, het nummer Ai Sranan zong. De militaire kapel en verschillende artiesten hebben kerstnummers ten gehore gebracht. Er is ook een toneelopvoering geweest waarbij veel van de genodigden niet bijkwamen van het lachen. Veel seniorenburgers hebben gebruik gemaakt van de gelegenheid om op de foto te staan met de president. Aan het eind van de activiteit hebben de seniorenburgers een tas met levensmiddelen meegekregen.

Raoul Lith
Advertenties