Vierde DNA-vergadering vindt geen voortgang
16 Dec 2014, 15:15
foto


Het is voor de vierde keer op een rij niet gelukt om een openbare vergadering te houden waarbij de ontwerpwet Constitutioneel Hof prominent op de agenda stond. Er is alle moeite gedaan om vandaag 26 leden op de been te brengen, maar dit is niet gelukt. Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP) had al eerder aangekondigd dat hij niet aanwezig zou zijn. Hij vindt het politieke werk belangrijker op dit moment en zal alleen aanwezig zijn bij wetsontwerpen die volgens hem noodzakelijk zijn voor het volk.

Carl Breeveld, fractievoorzitter van DOE, had de presentielijst wel getekend. Ronnie Brunswijk, voorzitter van ABOP, zit in het binnenland. Hij had aangekondigd met een helikopter naar de stad te komen als er 25 leden aanwezig zouden zijn. Dit was niet het geval.

De oppositie vindt dat andere agendapunten naar voren moeten worden geschoven. De oppositionele partijen vinden het Constitutioneel Hof niet van belang. Ook coalitiepartner Nieuw Suriname werkt uit onvrede niet mee aan quorum. Volgens de oppositie is de ontwerpwet zelfs een gevaar voor de rechterlijke macht. Op 13 november heeft assembleevoorzitter dit agendapunt voor de eerste keer op de agenda geplaatst. Door gebrek aan quorum werd de vergadering toen afgeblazen. Op 18 november en 11 december waren er ook geen 26 leden aanwezig om te kunnen vergaderen. De oppositie vindt dat de regering geen draagvlak heeft en liever vervroegde verkiezingen kan uitschrijven.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April