'Lifetime Achievement Award' voor Erwin de Vries
16 Dec 2014, 16:30
foto
De winnaars van de 'Owru Yari Awards'. Kunstenaar Erwin de Vries (3de rechts) heeft de 'Life Achievement Award' gehad. (Foto: René Gompers)


Het levenswerk van Surinames topkunstenaar Erwin de Vries is maandag bekroond met de ‘Lifetime Achievement Award’. In TBL Cinemas is voor de tweede keer de ‘Owru Yari Awards’ gehouden en zijn er in zeven categorieën awards uitgereikt aan personen en bedrijven die Suriname, nationaal en internationaal positief in de schijnwerpers hebben gebracht.

De beste ‘TV Entertainment/Edutainment Programme’ is ‘Kimmy’s Land’ van Stichting Leri Fu Sabi. Zij won het van I-Write Movies (Bijlhout Media), Got Talent? (Telesur/Staatsolie/Chetskeys), Starz on Ice (Summercloud Events) en de Weekkrant (ABC TV). De beste commercial ‘Suriname Airways Flying On Trusted Wings’ van Fawaka Creations was beter dan ‘Staatsolie: Mijn Idool Matzeleger’ van Chetskeys, Friends of Green Suriname van Conservation International/Forward Motion, Iamgold van Royant Studio/Stas International en Mijn Revolutie Is… van Stichting Platform Support Suriname/Forward Motion.

De beste ‘TV Talk Show’ is ‘8ter het Nieuws’ van de STVS. Dit programma maakt meer indruk op de jury dan Panorama van ATV, Switch van ABC, M’manten Taki van de STVS en Tap A Bankstel van Earl ‘Simpel’ Thijm. De ‘Best News Moment Award’ is gegaan naar Astrid Deira, de eerste Surinaamse vrouw die een Boeing bestuurt. Haar ‘achievement’ oversteeg die van Miguel van Assen, winnaar Olympisch goud op de hinkstapsprong, Humberto Tan, winnaar Zilveren Televizier –Ster Man in Nederland en van Staatsolie die met de ‘Start van het Ethanol Project’ genomineerd was.

De Beste Owru Yari Video is gemaakt door Redvismedia. Dit bedrijf stond met liefst drie producties genomineerd in deze categorie: Galaxy Owru Yari Afterparty, Kenny B live at Galaxy en The Official Owru Yari Flashback Video. De ‘flashback’ video heeft het gewonnen van Gino Refos’ Owru Yari at Galaxy en ‘Viering Oudjaar in Suriname’ van Waterkant.net. Bij de categorie ‘Peoples Choice Award’ zijn de commercials en de ‘owru yari videos’ allen genomineerd. Het publiek heeft de commercial ‘Mijn Revolutie Is..’ tot het beste product verheven.

De show is binnenkort te zien op de STVS. “We willen eigenlijk in het vijfde jaar live gaan,” zegt Ivan Tai A Pin, organisator van Surifatu. “Maar als we het volgend jaar al kunnen, doen we het zeker. Dit is een top Surinaams product dat wij naar buiten willen verkopen.” Erwin de Vries is zeer vereerd en blij met de erkenning. Met een staande ovatie en gejuich heeft het publiek eer betoond aan de kunstenaar. Het award is wederom vervaardigd door Jhunry Udenhout. Het kunstwerk van hout stelt een druppel voor. Druppels doen water rimpelen en de winnaars moeten net als de druppel anderen gaan beïnvloeden, legt hij uit. Hij kreeg ter plekke de complimenten van een zeer ingenomen de Vries.

René Gompers
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March