Open skies-overeenkomst met VS van kracht
16 Dec 2014, 10:00
foto


De open skies-overeenkomst tussen Suriname en de Verenigde Staten (VS) is op 9 december in werking getreden. De overeenkomst heeft het potentieel om de handels- en toerismebanden tussen beide landen te versterken en uit te breiden in het voordeel van bedrijven, toeristen en andere reizigers, schrijft de Amerikaanse ambassade in een persbericht.

De nieuwe luchtvaartovereenkomst biedt meer keuze aan passagiers en moedigt prijsconcurrentie aan met behoud van luchtvaartveiligheid en beveiliging van de voor alle reizigers. De ambassade wijst er op dat de VS met meer dan honderd partners in alle regio’s van de wereld open skies-overeenkomsten is aangegaan. Ook op elk niveau van economische ontwikkeling wordt er samengewerkt.

Open skies-overeenkomsten hebben geleid tot een enorme uitbreiding van internationale passagiers- en vrachtvluchten van en naar de Verenigde Staten. Daarmee is ook het reizen en de handel bevorderd en de productiviteit verbeterd. Deze overeenkomsten sporen aan tot hoogwaardige werkgelegenheid en economische groei. Bij open skies-overeenkomsten wordt de bemoeienis van de overheid in de commerciële beslissingen van luchtvaartmaatschappijen over routes, capaciteit en prijzen weggemaakt. Ze maken de weg vrij voor vervoerders om meer betaalbare, gemakkelijke en efficiënte lucht service aan te bieden aan de consument.

“De Amerikaanse ambassade zal de inspanningen van Suriname blijven ondersteunen om de stappen die nodig zijn om non-stop vluchten tussen onze beide landen tot stand te brengen, te voltooien.” De Amerikanen zijn ervan overtuigd dat de non-stop dienst tussen Suriname en de Verenigde Staten “ten goede zal komen van veel reizigers en van de uitbreiding van handel en toerisme tussen onze naties.”
Advertenties