V 7 mogelijk nieuwe naam samenwerkende partijen
16 Dec 2014, 12:00
foto


Uit tientallen voorstellen van namen voor de combinatie van de zeven samenwerkende partijen, zijn er nog drie overgebleven. Starnieuws verneemt dat over het algemeen er overeenstemming is om het getal 7 te behouden. Er zal gekozen worden tussen D7 (Democraten 7), SP 2015 (Samenwerkende Partijen 2015) of de naam die erbij is gekomen V 7. De V staat onder andere voor Vrijheid, Victory, Veiligheid, Vastberadenheid.

De samenwerkende partijen VHP, NPS, SPA, DA91, PL, KTPI en BEP, hebben enkele kunstenaars aan het werk gezet om een logo te ontwerpen. De voorkeur gaat uit naar de zeven hoofdkleuren van het licht, die ook voorkomen in de regenboog. Het V-teken staat voor de overwinning die de partijen willen behalen op 25 mei.

De Nationale Democratische Partij (NDP) vraagt nog vijf jaar aan het electoraat. De samenwerkende partijen willen met het V-teken voor de verkiezing de overwinning claimen. Vernomen wordt dat binnen korte tijd een besluit genomen zal worden wat de naam en het symbool worden. De partijen komen anders in tijdnood om het propagandamateriaal in orde te maken.
Advertenties