Jongere broer 'Segebai' ontstemd over ABOP
08 Dec 2014, 00:00
foto


De jongere broer van wijlen 'Segebai', Kenneth Adjuba, dreigt uit de ABOP te stappen, omdat hij zwaar ontstemd is over de partij. De reden hiertoe is volgens hem de ongefundeerde en ondoordachte uitspraken van minister Edward Belfort van Justitie en Politie over Segebai in relatie tot VHP-voorzitter Chan Santokhi. De minister haalde zaterdag op het ABOP-podium te Flora flink uit naar 'Segebai' en Santokhi. “En de hele top van ABOP mag het weten. Eens was deze Segebai ook goed voor de ABOP, met name voor de voorzitter, Ronnie Brunswijk", stelt Adjuba.

Belfort heeft herhaaldelijk Santokhi in verband gebracht met Segebai en criminele praktijken. 'Segebaipersad', galmde het door de microfoon. En hoe Santokhi, die overigens niet bij naam werd genoemd, zich bezighoudt met criminele activiteiten en zelfs een huis heeft gekocht van een crimineel. "Ondanks alle verdriet en ellende die wij moeten hebben doorstaan na het verlies van mijn broer, kunnen we dankzij God ons hoofd nog boven water houden. Ik wil politici verzoeken om de naam van August Adjuba niet meer te gebruiken en de familie niet door het slijk te halen. Ik vraag me af of er geen ander manier is van propaganda voeren bij de gasten. Heb een hart, heb toch een beetje gevoel", stelt Adjuba. Zijn broer werd in Nederland doodgeschoten in 2008.

"Er zijn nog nabestaanden die deze goedkope en laffe manier van propaganda maken van de partij moeten aanhoren. Ik weet dat mijn moeder hieronder lijdt en ik vraag me af of de partij ook hieraan heeft gedacht. We zullen allemaal een dagje moeten gaan", zegt Kenneth Adjuba, die behoorlijk teleurgesteld is in de partij. Hij overweegt uit de ABOP te stappen en is nu met de familie aan het beraden hoe deze kwestie verder aan te pakken. Een hartig woordje richting voorzitter Brunswijk zal volgens hem binnenkort volgen. Het laatste woord hierover is nog niet gezegd.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April
Saturday 13 April